علیرضا حبیبی در گفتگو با خبرنگار ورزشی راسخون، با اشاره به چگونگی عدم موفقیت تیم ملی هندبال ایران برای رسیدن به مسابقات جهانی اظهار داشت: همه شرایط هندبال ما را می دانند که دراسفندماه سال گذشته انتخابات ریاست فدراسیون برگزار شد. در ادامه اردوهای تدارکاتی تیم ملی اواخر خردادماه آن هم بدون 50 درصد بازیکنان(لژیونرها) شروع شد. بعد از بازی های آسیایی جاکارتا تقریبا یک سال تیم ملی فعالیتی نداشت. بازیکنان بعد از اتمام لیگ هندبال، 3، 4 ماه فعالیتی نداشتند و بعد از آن در پروسه زمانی 6، 7 ماهه، اردوهای تیم ملی، حضور در مسابقات انتخابی المپیک و جهانی، باشگاه های آسیا و لیگ برگزار شده است. در حالی که رقبای آسیایی ما برنامه ی درازمدت 2 و 4 ساله داشتند و در مسابقات قهرمانی 2019 جهان در آلمان و دانمارک شرکت کردند و آماده شده بودند.
 
وی افزود: اگر اینها را در نظر بگیرید خواهید دید که از رقبای خودمان بسیار عقب بودیم. بزرگترین مشکلی که تیم ملی ما داشت، 50 تا 60 درصد بازیکنان خود را در هیچ کدام از اردوهای تیم ملی نداشتیم. هماهنگی در ورزش تیمی حرف اول را می زند. 2، 3 بازیکن قبل از مسابقات انتخابی المپیک به ما اضافه شدند و مابقی نفرات نیامدند. در انتخابی جهانی هم در اردوی ترکیه و 5 روز آخر همه ی نفرات را در اختیار داشتیم. تنها تیمی در آسیا بودیم که چنین وضعیتی داشتیم. تمام فعالیت های هندبالی کشورهای آسیایی برمی گردد به نحوه ی کار تیم ملی. مثلا قطر لیگ هندبال خود را یک سال تعطیل کرد و وقت را صرف آماده سازی تیم های ملی گذاشت. اما در ایران مجبور بودیم هم لیگ را برگزار کنیم و هم تیم ها در جام باشگاه های آسیا شرکت کنند.
 
سرمربی تیم ملی هندبال ایران ادامه داد: ما زمان کوتاهی برای آماده سازی تیم ملی داشتیم و از طرفی عدم سازندگی در هندبال هم باعث شده بود تا عملا بازیکنی برای جایگزینی نداشتیم. در 3 سال اخیر 3 مربی خارجی داشتیم اما متاسفانه هیچ سازندگی اتفاق نیفتاده بود. جایگزین های مناسبی هم نداشتیم. شرایط اقتصادی هم طوری بود که نمی توانستیم مثل سابق اردوهای باکیفیت و بازی های تدارکاتی خوب برگزار کنیم. سال های قبل مربیان خارجی اردوهای خارجی باکیفیت داشتند اما ما در اردوی ترکیه با 3 تیم باشگاهی بازی تدارکاتی داشتیم. سعی کردیم توان زیادی بگذاریم تا خللی در برنامه ها ایجاد نشود. بازیکن باید در باشگاه آماده شود و در اختیار تیم ملی قرار بگیرد اما مشکلات مالی باشگاه ها هم این قدر زیاد بوده که لیگ هم آن طور که باید کیفیت نداشته است.
 
علیرضا حبیبی با اشاره انتقاد برخی کارشناسان گفت: فرصت ما این قدر محدود بود که زمانی برای بحث آمادگی جسمانی نداشتیم. مثلا برخی ها می گویند ما نیمه ی مربیان را باختیم و این به ضعف مربی برمی گردد. در حالی که این بحث اشتباهی است. ما از قطر 40 دقیقه پیش بودیم. وقتی تیمی این مدت جلو باشد و در ادامه اشتباهات فردی دارد، یعنی اینکه از لحاظ جسمانی دیگر کشش ندارد. از طرفی دست ما هم روی نیمکت مثل تیم های دیگر باز نبود تا بازیکن جایگزین کنیم. در حساس ترین لحظات بازی مثل دیدار با کره جنوبی که در 2 دقیقه پایانی با اخراج پویا نوروزی و حیدرپور 4 نفره شدیم. اینها از بهترین های ما بودند اما فشار بازی باعث می شود که اشتباه کنند. نمی شود به خاطر یک اشتباه تمام عملکرد یک بازیکن را زیر سوال برد. ما مقابل کره در 8 ثانیه ی پایانی تحت فشار بودیم و بازی را با تفاضل گل دادیم. برای اینکه تیمی بتواند در چنین شرایط حساسی خودش را حفظ کند و برای آن 8 ثانیه باتجربه عمل کند، نیاز به حداقل 10 بازی تدارکاتی است.
 
وی خاطرنشان کرد: تیم باید در مسابقات تدارکاتی خود را محک بزند تا در بزنگاه بین المللی تجربه ی خود را بکار گیرد. تیمی که کمتر کنار هم قرار گرفته اند و یکسری بازیکن جوان مثل یونس آثاری بازیکن تیم ملی جوانان، محمدرضا اوره ای و چند بازیکن دیگر که برای اولین بار تجربه ی تیم ملی بزرگسال داشتند، نیاز به بازی تدارکاتی زیاد دارد. اینها به قدری در بازی های تدارکاتی اشکال داشتند که کم کم آنها را رفع کردیم و در طول بازی ها توانستند به آمادگی لازم برسند. جهانی شدن ما با همه ی این مشکلات فقط با یک تفاضل گل اتفاق نیفتاد. اگر این مشکلات را نداشتیم قطعا می توانستیم به مسابقات جهانی برویم. وقتی تمامی رقبا در حال آماده سازی بودند، هندبال ما در حال انتخاب رئیس فدراسیون بود. نمی شود که بدون برنامه ریزی و در یک دوره سه ماهه تیم را جمع کنیم و انتظار داشته باشیم که به مسابقات جهانی هم برویم. این بی برنامگی ها جایی خود را نشان می دهد. من مربی، بازیکن و هرکس در جای خودش هم ممکن است اشتباه داشته باشد. همه در جایگاه خود نقش داشته ایم.اگر بازیکنان در لیگ آماده می شدند، کار ما را خیلی راحت تر می کردند تا اینکه بیایند در اردوهای تیم ملی آماده شوند.

سرمربی تیم ملی هندبال ایران افزود: نظر خیلی از کارشناسان منصف داخلی و خارجی و البته خودم نیز همین است که تیم ملی ایران استحقاق بازی در فینال آسیا را داشت. تیم ما چهره ای متفاوت از خود به نمایش گذاشت. هندبال زیبا بازی کردیم و بازیکنان پرتلاش ظاهر شدند. اختلافاتی که در دوره های قبلی در تیم ملی بود و چند بازیکن نمی آمدند، در این دوره نبود. برای اولین بار انسجام و همدلی در تیم ملی ایجاد شد و همین مسائل باعث شد تا بتوانیم جبران خیلی از کاستی ها را داشته باشیم. در این مسابقات برای اولین بار از وجود آنالیزور اروپایی(ایوان بلچیچ) استفاده کردم. این تفکر جدیدی بود که اولین بار در تیم ملی اتفاق افتاد. او یک ماه دانشگاه خودش را در کرواسی رها کرد و به طور رایگان آمد تا به من و تیم ملی کمک کند. همه دست به دست هم دادیم تا به موفقیت برسیم. این ناکامی باعث شد تا به کمبودها و ضعف ها پی ببریم و انشالله برای آینده آن را رفع کنیم.
 
علیرضا حبیبی گفت: همیشه فرصت سوزی شده است و بی برنامه بودیم. از الان باید برای 4 سال آینده برنامه ریزی کنیم. در تیم بزرگسالان اشتباهات تکنیکی وجود داشت. در بحث آموزش تیم های پایه باید دقت کنیم تا در تیم های بزرگسالان و لیگ اشتباهات پائین بیاید. حداقل آماده سازی تیم 8 تا 10 هفته است اما وقتی در یک هفته تیم جمع می شود چه انتظاری از لیگ دارید. لیگ ما کیفیت ندارد. این را می توانید در نتایج نماینده های ما در جام باشگاه های آسیا در کره ببینید. بهترین معیار برای سنجش کیفیت لیگ می تواند جام باشگاه های آسیا باشد. قطعا اگر کیفیت لیگ ما خوب بود، نتایج در آسیا هم خوب می شد. همان نتایج خود را در تیم ملی هم نشان می دهد. فقط برگزاری اردو برای تیم ملی کافی نیست. باید بازی های تدارکاتی قدرتمند بین المللی داشته باشیم تا برای بازی های 2022 آماده شویم.